Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η λογοκρισία των νεοφιλελεύθερων

Έδωσαν πήραν, τελικά το «μαύρο» των ακροδεξιών και των νεοφιλελεύθερων, νίκησε: η παράσταση «Ισορροπία του Νας» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, κατέβηκε! 
Την κατέβασαν. Λογοκρισία. Με μία αδιανόητη απόφαση του καλλιτεχνικού του διευθυντή Στάθη Λιβαθινού
Αλλά προηγήθηκε ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίον της παράστασης και, ιδίως τουΕθνικού Θεάτρου που τόλμησε να ανεβάσει ένα θεατρικό που βασίστηκε σε κείμενα του Σάββα Ξηρού.



«Είναι νωπό το αίμα ακόμα» κραύγαζαν. Ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι. ΗΝτόρα Μπακογιάννη και η Αμερικανική Πρεσβεία. Οι αρθρογράφοι τηςΚαθημερινής και των ΝΕΩΝ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM: «Η πειραματική σκηνή πειραματίζεται στο να μας κάνει έξαλλους» έλεγε αποκαλώντας την παράσταση «ο εξαγνισμός του δολοφόνου». Ο Άδωνις, ο Πλεύρης και ο Βορίδης.
 Και κατάφεραν τελικά με την πίεσή τους κι έναν όπως αποδεικνύεταi ολίγιστο καλλιτεχνικό διευθυντή, να πετύχουν τη λογοκρισία.
Αισθάνομαι μία, έστω μικρή, δικαίωση:http://www.iefimerida.gr/news/248107/eidisi-kovetai-i-parastasi-sto-ethniko-meta-tis-antidraseis-gia-keimeno-toy-savva-xiroy  αυτό έπρεπε να γίνει!
Το outlook το λογόκριναν το ΛΑΟΣ του «χέρι-χέρι» Καρατζαφέρη και οΕυάγγελος Βενιζέλος, τον Τελευταίο Πειρασμό τον σταμάτησαν οι φανατικοί χριστιανοί που έσκιζαν την οθόνη στον κινηματογράφο Όπερα, στην παράσταση στο Χυτήριο ανέλαβαν δράση οι ΧρυσΑυγίτες. 

Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός: το εκσυγχρονισμένο πρόσωπο του φασισμού 
Τώρα λοιπόν στο Εθνικό Θέατρο τα εύσημα πήραν οι νεοφιλελεύθεροι-κεντροαριστεροί.



Οι... δημοκράτες που άναβαν κεριά έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, λέγοντας «Je Suis Charlie». Ναι, αρκεί να μην είναι ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογίαμας. Ένας εσμός από τους χειρότερους.

Πηγή Δημητρακοπούλου: άλλο ένα ναρκισσευόμενο γαϊδούρι που κάνει καριέρα αψηφώντας τον ανθρώπινο πόνο.
Ελπίζω να μην δούμε τα ίδια πράγματα αλλά από την αντίθετη πλευρά (την αριστερή) όταν τον Απρίλιο οι Rimini Protokoll θα ανεβάσουν στη Στέγη το «Adolf Hitler: Mein Kampf, Volumes 1 & 2». Κάτω τα χέρια από την Τέχνη. Όλοι σας. Και όπως λέει ο Νόαμ Τσόμσκι«αν δεν δέχεσαι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου γι' αυτόν με τον οποίο διαφωνείς, τότε δεν το δέχεσαι για κανέναν». Στηνπυρά και αυτός.

Οι νεοφιλελεύθεροι είναι από χθες το βράδυ πάντως σαν βρεγμένες γάτες.
 Δημήτρης Κανελλόπουλος e-tetradio.gr  29 Ιανουαρίου 2016
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου