Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Να καταδικασθούν σε ισόβια κινδυνεύουν δύο δημοσιογράφοι ,που αποκάλυψαν βίντεο για μεταφορά όπλων στους τζιχαντιστές της Συρίας από άνδρες της τουρκικής ΜΙΤ !!!-Ενάγων ο ...νεοσουλτάνος Ερντογάν


Εδώ  είναι Τουρκία...
Και κάθε  αντίθετη  φωνή  ή  αποκάλυψη βρώμικων  παιχνιδιών  της  Ερντογανικής  εξουσίας  ή  ανδρών της μυστικής  υπηρεσίας  βρίσκει μπροστά της  ...αμείλικτους(!!!) και πρόθυμους    εισαγγελείς που ζητούν την  επιβολή  ΙΣΟΒΙΑΣ  κάθειρξης....
Γιατί  εκεί ,  στο  ισλαμοφασιστικό τουρκικό κράτος , δεν  αστειεύονται...
Αυτήν την  φορά :
- Την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης ζήτησε οι εισαγγελείς κατά των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, που κατηγορούνται για... αποκάλυψη κρατικών μυστικών, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.
Πρόκειται  για τους Τζαν Ντουντάρ, διευθυντή της εφημερίδας και τον Ερντέμ Γκιουλ, διευθυντή του γραφείου της Αγκυρας, που φυλακίσθηκαν στις 26 Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για την ανάρτηση βίντεο που δείχνει φορτηγά που ανήκουν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) να μεταφέρουν όπλα με προορισμό ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας. Το περιστατικό τοποθετείται τον Ιανουάριο 2014.
Αυτό ήταν το ...αδίκημα..
Γιατί  ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ  βρωμιές της  τουρκικής ΜΙΤ  που  έστελνε   όπλα σ τοτς τζιχαντιστές...
Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης ζήτησαν για κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους μία "αυστηρή" ποινή ισόβιας κάθειρξης (η οποία προβλέπει πολύ αυστηρές συνθήκες κράτησης και δεν προβλέπει υπό όρους αποφυλάκιση), μία κανονική ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς και επιπλέον τριακονταετή ποινή κάθειρξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν είναι προσωπικά οι ενάγοντες στη δίκη αυτή, η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας δεν είναι γνωστή.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε πράξη "προδοσίας" τη δημοσιοποίηση του βίντεο και δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι ο Τζαν Ντουντάρ θα πληρώσει "υψηλό τίμημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου