Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Εμφύλιος στους Bρετανούς Εργατικούς με απειλές και τρομοκρατία





Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόμρπιν και της εσωκομματικής αντιπάλου του Άντζελας Ιγκλ

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής του ηγέτη του κόμματος Τζερεμι Κόμρπιν και της εσωκομματικής αντιπάλλου του Άντζελας Ιγκλ.
Απειλές για δολοφονίες

Η Ιγκλ, που ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Κόρμπιν για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του κόμματος, αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές ενάντια στην ζωή της αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα η αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα σχετικά με το σπάσιμο από πέτρα του παραθύρου του γραφείου της Ιγκλ στην πόλη Ουάλασι κοντά στο Λίβερπουλ, που συνέβη κάποια στιγμή μεταξύ του απογεύματος της Δευτέρας και του πρωινού της Τρίτης.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κατήγγειλε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του. «Εχω δεθχεί κι εγώ απειλές κατά της ζωής μου αυτή την εβδομάδα αλλά και παλιότερα. Καλώ τα μέλη και τους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος να επιδείξουν ψυχραιμία και να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες», είπε ο Τζέρεμι Κόμρπιν.
Ο «παιδεραστής» και η «σκύλα»

Η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος έχει κορυφωθεί μετά την μαζική παραίτηση στελεχών που καταλογίζουν στον Κόρμπιν την αποτυχία του κόμματος να πείσει τους πολίτες να ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του Κόρμπιν έχουν σχηματίσει δύο εμπόλεμες παρατάξεις στο Twitter. Την @LabourCoupAbuse που καταγγέλει επιθέσεις εκ μέρους των υποστηρικτών της Ιγκλ και την@GentlerPolitics που καταγγέλει επιθέσεις από υποστηρικτές του ηγέτη των εργατικών.

Η πρώτη παράταξη αναφέρει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει χαρακτηριστεί από τους αντιπάλους του ως «καρκίνωμα», «προδότης», ακόμη και «παιδεραστής».

Η αντίπαλη παράταξη καταγγέλλει ότι οι αντίπαλοι της Ιγκλ την στολίζουν με χαρακτηρισμούς όπως «σκύλα της προδοσίας» και την κατηγορούν ότι μαχαίρωσε τον Κόρμπιν πισώπλατα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου