Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

"Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ" λέει σήμερα ο Δ. Σταμάτης της ΝΔ....


Από :efsyn.gr
Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με αφορμή την αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας,Δημήτρη Σταμάτη, για το «μαύρο» στην ΕΡΤ που έπεσε τον Ιούνιο του 2013, από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, η κ. Καββαδία είπε πως «μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του "μαύρου" στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες».


Άμεση -και έντονη- ήταν η αντίδραση του κ. Σταμάτη: «Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», είπε, απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως επέμεινε: «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του "μαύρου" της ΕΡΤ. Τελεία».

«Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

Η παραπάνω φράση του κ. Σταμάτη προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση, το κόμμα κάνει λόγο για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε στο εξής ερώτημα:


Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών, αυτό είναι το όραμά τους για την ελευθερία των ΜΜΕ; Αναμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν το «μαύρο» του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου