Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ισόβια σε δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα -Ο Αλέξης Κουγιας ζήτησε ελαφρυντικά για τον πελάτη του λέγοντας ότι η πράξη του «μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό»

Αποτέλεσμα εικόνας για μένης κουμανταρέας

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στους δύο κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2015 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, έκρινε ομόφωνα ένοχους για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα, τον 27χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν, ρουμανικής υπηκοότητας, επιβάλλοντας στον καθένα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον νεαρότερο κατηγορούμενο από την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.

Λαϊκοί και τακτικοί δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δέχθηκαν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο, σύμφωνα με το οποίο την επίμαχη βραδιά χτύπησαν άγρια μέχρι θανάτου τον λογοτέχνη στο σπίτι του, στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε και στους δύο καταδικασθέντες κλάματα. 

Αλέξης Κούγιας : ο πελάτης μου με την  πράξη του 
«μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό»

Ο Αλέξης Κούγιας ,συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων ,ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τον εντολέα του λέγοντας ότι η πράξη του «μπορεί να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό». 
Όπως είπε ο συνήγορος του 30χρονου, προκαλώντας αντιδράσεις :
  •  «Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες "έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα... ". Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…».

Ακροατήριο: Αίσχος... αίσχος...

Αλ. Κούγιας: 
  • Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου