Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων από το Facebook.Κινδυνεύει με τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια πρόστιμο



Με τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια πρόστιμο κινδυνεύει το Facebook, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, που ερευνά τον τρόπο με τον οποίο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφεύγει υψηλότερους φόρους χρησιμοποιώντας θυγατρική του στην Ιρλανδία.

Το CNN μεταδίδει ότι το ζήτημα αναδείχθηκε για πρώτη φορά πριν από τρεις εβδομάδες, όταν το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση, στην οποία όμως δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος για πιθανές κυρώσεις.
Ωστόσο, η έρευνα ξεκίνησε το 2010, οπότε το Facebook άρχισε τους ελιγμούς μέσω της ιρλανδικής θυγατρικής με σκοπό να μειώσει τις πληρωμές των φόρων για την παγκόσμια δραστηριότητα του.

Η Internal Revenue Service, κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ αρμόδια για την είσπραξη των φόρων και την επιβολή φορολογικού δικαίου, αναφέρει ότι περιλαμβάνονται ορισμένα στοιχεία που είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, όπως της βάσης χρηστών, online πλατφόρμας και άυλων στοιχείων μάρκετινγκ.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι αμφισβητεί τα παραπάνω και ότι θα καταθέσει αίτηση στο Φορολογικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ένα τέτοιο πρόστιμο θα μπορούσε να έχει «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις» στην οικονομική θέση της.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου