Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Συναγερμός για χίλιους τόνους τοξικού υδραργύρου που ...εξαφανίσθηκαν από τη Γερμανία και εκ των οποίων οι 100 κατέληξαν σε αποθήκες στην Ελλάδα !




                              Τοξικός Υδράργυρος

Θρίλερ διεθνών διαστάσεων...
Χίλιοι τόνοι του εξαιρετικά επικίνδυνου και τοξικού υδράργυρου έκαναν... φτερά από τη Γερμανία και διακινήθηκαν παράνομα μέσω διάφορων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, προς άγνωστες μέχρι στιγμής κατευθύνσεις.
Εκατό τόνοι κατέληξαν στη χώρα μας, σε εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών, η οποία προώθησε μέρος της συγκεκριμένης ποσότητας προς την Κωνσταντινούπολη, ενώ 56 τόνοι αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη εταιρείας logistics στον Ασπρόπυργο. 
Πρόκειται για περίπτωση παράνομης διασυνοριακής μεταφοράς αποβλήτων, εξαιρετικά επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι Αρχές της Γερμανίας ενημέρωσαν το ελληνικό υπουργείο πως γερμανική εταιρεία διέθεσε παράνομα το υλικό ως εμπόρευμα προς τρίτες χώρες. Στις 18 Αυγούστου διενεργήθηκε αυτοψία από τους επιθεωρητές στις εμπλεκόμενες εταιρείες, διαπιστώθηκε η αποθήκευση των 56 τόνων και ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου