Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κατέρρευσε η 3ήμερη εκεχειρία στη Γάζα αφού ισραηλινά τανκς και πυροβολικό έπληξαν την πόλη της Ράφα ,και οι Παλαιστίνιοι -θύματα ανέρχονται στους 40!!!



Το αίμα  ρέει  πάλι   στη Λωρίδα  της  Γάζας...
Ούτε λίγες ώρες δεν διήρκεσε η νέα εκεχειρία που συμφωνήθηκε νωρίτερα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Λίγο μετά την φιλόδοξη ανακοίνωση για 3μερη κατάπαυση του πυρός, οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν νέες απώλειες από ισραηλινά πυρά, ενώ το Ισραήλ ενημέρωσε ότι ξεκινά εκ νέου τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Ισραηλινά τανκς έπληξαν τη νότια πόλη της Ράφα και ορισμένες πηγές ανεβάζουν τους νεκρούς Παλαιστίνιους σε 40. Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε τη Χαμάς για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας με ρίψη ρουκετών και όλμων εναντίον του Ισραήλ.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τη νύχτα για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας 72 ωρών, η οποία θα συνοδευόταν από την έναρξη διαπραγματεύσεων στο Κάιρο για εκεχειρία διαρκείας.

Ωστόσο, δύο ώρες μετά την ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός, οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για την εκτόξευση ρουκετών κοντά στη Ράφα, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά της Χαμάς.
Μετά τη συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε προειδοποιήσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του, ενώ η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι θα απαντούσε σε κάθε ισραηλινή επίθεση.

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πιθανότατα αιχμαλωτίστηκε από παλαιστίνιους μαχητές κατά τη διάρκεια μιας μάχης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας σήμερα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«(Ισραηλινές) δυνάμεις οι οποίες επιχειρούσαν για την καταστροφή μιας υπόγειας στοάς δέχθηκαν επίθεση. Κατά τις πρώτες ενδείξεις, ένας στρατιώτης απήχθη από τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.
Πηγή :ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου