Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Στη δικαιοσύνη και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χαρδούβελης γιατί ...ξέχασε να υποβάλει ΔΗΛΩΣΗ του Πόθεν ΄Εσχες!



Στη δικαιοσύνη παρέπεμψε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος κατηγορείται ότι την περίοδο 2011-2012 δεν υπέβαλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, αν και τυπικώς ήταν υποχρεωμένος να το πράξει. Την περίοδο εκείνη ο κ. Χαρδούβελης ήταν διευθυντής στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης μέλη της επιτροπής έλεγαν ότι ο φάκελος αναμένεται να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη καθώς την περίοδο 2011 – 2012 ο κ. Χαρδούβελης δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και ήταν υποχρεωμένος.

Να σημειωθεί ότι την εξέταση είχε ζητήσει με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ο πρώην προϊστάμενος για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης καθώς μετά από έρευνα προέκυψε οτι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.
nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου