Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία Ποντίων στο Σύνταγμα...Zητούν την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του περί μη γενοκτονίας των Ποντίων.






Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στο Σύνταγμα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Τα μέλη του Ποντιακού Ελληνισμού ζητούν για άλλη μια φορά την...απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αλλά και την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Είναι η δεύτερη συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας μέσα σε ένα μήνα. Στις 5 Νοεμβρίου οι Πόντιοι ξεσηκώθηκαν και συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να εκφράσουν την αντίδραση τους για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί μη γενοκτονίας των Ποντίων.
Σήμερα στο Σύνταγμα η Παμποντιακή Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για να εκφράσουν για ακόμα μια φορά την επιθυμία τους για άμεση αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας και την επανεξέταση του κεφαλαίου για την Ιστορία του Παρευξείνιου Ελληνισμού που εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Γ´ λυκείου.

Παράλληλα, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να καταβάλει τις πενιχρές αλλά απαραίτητες συντάξεις στους ανασφάλιστους υπερήλικες Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν και να τοποθετηθούν για τα ζητήματα των Ποντίων προσωπικότητες των τεχνών, της πολιτικής, του αθλητισμού.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου