Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η μεγάλη σφαγή στο δημόσιο με την εκδίωξη συνολικά ...ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ χιλιάδων υπαλλήλων σε 14 μήνες


"Μαύρη  ΔΕΥΤΕΡΑ"  η σημερινή για περίπου  20.000  δημοσίους υπαλλήλους . Τους  βγάζουν  στην λεγόμενη "εργασιακή εφεδρεία"!
Λένε  πως  έτσι  θα υπάρξει  ΚΕΡΔΟΣ  για το  παμφάγο κράτος   κοτζαμπάσηδων  , κλεφτών ,  τοκογλύφων  και λαμογιών.Αλλά  και τα λεφτά που θα "προκύψουν"  θα πάνε  στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων  και όχι  σε κάποιο αναπτυξιακό έργο στην πατρίδα μας.
Αυτό είναι το ... πρώτο κύμα εφεδρείας.
Αλλοι 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα εφέδρων από την αρχή του νέου έτους!
Σήμερα οι υπάλληλοι, που μπαίνουν στο καθεστώς εφεδρείας, είναι:
- Οσοι μόνιμοι στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού ή στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχουν συμπληρώσει σήμερα 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι 53 ετών, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2013 θα συμπληρώσουν 35 έτη δουλειάς και τα 55 χρόνια της ηλικίας τους. Πρόκειται για περίπου 16.000 υπαλλήλους που τίθενται σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και θα πάρουν σήμερα τις διαπιστωτικές πράξεις, οι οποίες αναμένεται παράλληλα να δημοσιευθούν σταδιακά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Οσοι μόνιμοι έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια προϋπηρεσίας καθώς και τα 55 έτη στην ηλικία τους, θα απολυθούν και θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ οι οργανικές θέσεις που κατείχαν θα καταργηθούν.

Οι υπάλληλοι που  εντάσσονται στην εφεδρεία:
α. θα λαμβάνουν για χρονικό διάστημα 12 ή 24 μηνών αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού και
β.θα χάσουν μεγάλο μέρος του εφάπαξ που θα έπαιρναν με τη σύνταξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου