Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στα δόντια του Δ.Ν.Τ και η Ιταλία με "πρόγραμμα" έως ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ δισ. ευρώ



΄Οσο οι  διεθνείς  τοκογλύφοι αφήνονται ΑΣΥΔΟΤΟΙ και  ως  ΓΥΠΕΣ πέφτουν  στις οικονομίες  χωρών της Ευρώπης , τόσο η Ευρωζώνη  οδηγείται  κατευθείαν επάνω  στο ...παγόβουνο  που θάλεγε  και πασόκος  υπουργός.
Τις τελευταίες  ημέρες  οι  επιθέσεις των  διεθνών τοκογλύφων  αφορούσαν την Ιταλία .Κι  αν καταρρεύσει η  Ιταλία ,τότε τα μαντάτα  για την Ευρωζώνη συνοψίζονται  στη  λέξη "φινίτο".
Γι΄αυτό , σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο μαμούθ για τη διάσωση της Ιταλίας
Σύμφωνα με το δημοσίευμα :
  • «αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, το σχέδιο αυτό μπορεί να φθάσει τα 600 δισ. ευρώ"  ώστε  " να δοθεί στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο 12 - 18 μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους».
Η ιταλική εφημερίδα, κάνει αναφορά για  επιτόκια της τάξης του 4% - 5%, δηλαδή αρκεά   χαμηλότερα από το 7% με το οποίο η γειτονική  χώρα δανείσθηκε  τις τελευταίες ημέρες.
Κατα  την  εφημερίδα :
  •  «υπήρξε τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του νέου πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως των εξελίξεων, που καθιστούν παρωχημένες τις αποφάσεις της διάσκεψης G20 των Καννών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου