Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η καρδιά εκτός από αγάπη θέλει και το... αλάτι της!


Η καρδιά εκτός από  αγάπη,γλύκες  και  συμπόνια, θέλει
 και το ... αλάτι της.
Της κάνει  καλό κι ας λέγανε έως και  προχθές  για
τις  επιβαρυντικές  επιπτώδεις  στη λειτουργία της .
Νέα μελέτη αποφαίνεται ,πως ....το ανάλατο φαγητό όχι μόνο δεν είναι «φάρμακο» για την καρδιά, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού προβλήματος!
Επιστήμονες του Καναδά  στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA) αναφέρουν:
 όσοι ήδη αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα ή πάσχουν από διαβήτη, το λιγοστό αλάτι είναι σχεδόν εξίσου επικίνδυνο με το παρά πολύ.  Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 30.000 άντρες και γυναίκες με καρδιοπάθεια ή αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας:
όταν η αποβολή του νατρίου από τον οργανισμό ήταν υψηλότερη ή χαμηλότερη από τον μέσο όρο, ο κίνδυνος για την καρδιά αυξανόταν.
  •  οι εθελοντές με αυξημένη αποβολή νατρίου (άρα αυξημένη κατανάλωση άλατος) διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια, έμφραγμα ή εγκεφαλικό και υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας με καρδιακή ανεπάρκεια, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αποβολή νατρίου (άρα και κατανάλωση άλατος) σε μέσα επίπεδα.
  • όσοι εθελοντές είχαν χαμηλότερη από τον μέσο όρο αποβολή νατρίου (άρα χαμηλή κατανάλωση άλατος) διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή νοσηλείας με καρδιακή ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου