Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Φάτε σκόρδογιατί προστατεύει και την καρδια

 Μέχρι τώρα εθεωρείτο ,πως το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση .
Σήμερα όμως επιστημονικά  διαπιστώνεται ,ότι μπορεί  ν΄αποτελέσει ασπίδα για την καρδιά, περιορίζοντας τη βλάβη
των καρδιακών κυττάρων.
Μελέτη Αμερικανών διαπίστωσε ,ότι το έλαιο του σκόρδου – και συγκεκριμένα ένα από τα θειούχα συστατικά του μείωσε θεαματικά τη βλάβη των καρδιακών ιστών σε ποντίκια που είχαν υποστεί.... «τεχνητή» καρδιακή προσβολή.
Τώρα , οι επιστήμονες προτείνουν :
  • τη χορήγηση των θειούχων συστατικών του ελαίου του σκόρδου από το στόμα ως μια πιο «εύχρηστη» εναλλακτική για την ενίσχυση των καρδιακών ιστών.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι στις ΗΠΑ θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση που θα είχε στην καρδιά το τριθειούχο διαλλύλιο που περιέχει το έλαιο του σκόρδου επειδή η συγκεκριμένη ουσία απελευθερώνει θειούχο υδρογόνο.
Αν και σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά τοξικό – δυο-τρεις εισπνοές του μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατοτο θειούχο υδρογόνο σε μικρές δόσεις, όπως αυτές που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, επιφέρει σημαντικά οφέλη. Καταστέλλει τις φλεγμονές, μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει σε ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων.
Εξάλλου ,όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, όταν η ροή του αίματος στους καρδιακούς ιστούς διακόπτεται για ένα διάστημα εξ αιτίας μιας καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης, η χορήγηση θειούχου υδρογόνου τροφοδοτεί την καρδιά με πολύτιμο οξυγόνο, περιορίζοντας τις ενδεχόμενες βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου