Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τρελλά Στοιχήματα των Διεθνών Τοκογλύφων (Γυπών) , ύψους 740 ΔΙΣ. Ευρώ, για ενδεχόμενη ... πτώχευση και της Γερμανίας!!!



Οι διεθνείς τοκογλύφοι  ,
που δεν θα πάψουμε να λέμε πως αυτοπροσδιορίζονται ως ... “αγορές” , σαν τα γνωστά ΄Ορνια (Γύπες)   (φωτό)  βλέπουν μπροστά τους οικονομικά ψοφήμια και εφορμούν...
Αυτή τη φορά όμως ...ανοίγουν περισσότερο τα φτερά τους και στα υποψήφια ΘΥΜΑΤΑ βάζουν και τη ....ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Οι προσδοκίες τους για μεγαλύτερα  κέρδη δεν έχουν όρια και πιστεύουν ,ότι είναι σε θέση να ...αντιπαραταχθούν έναντι των ισχυρότερων κρατών  της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
Αυτά είναι ...στοιχήματα.
Δηλαδή , στοιχήματα ύψους 739,5 δισ. δολαρίων για το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας παίζονται στην αγορά των CDS. Τα κερδοσκοπικά funds με την κωδική ονομασία «γύπες» (Vulture Funds) χτυπούν την ...καρδιά της Ευρωζώνης.
Οι προσδοκίες τους για κέρδη δεν έχουν όρια και είναι σε θέση να αντιπαραταχθούν έναντι των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπήκαν στο ευρωπαϊκό σύστημα από την «κερκόπορτα» της ασυνεννοησίας και της αναποφασιστικότητας που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
΄Ηδη, η Γαλλία μπήκε στο στόχαστρο:
  • τα CDS πενταετίας για το ενδεχόμενο ασφάλισης κινδύνου πτώχευσης αυξήθηκε κατά 44% από την σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Από τις 157,9 μονάδες βάσης, σήμερα κινείται στις 228,75 μονάδες. Ο αριθμός των ανοικτών συμβολαίων ανέρχεται σε 738. Τα κεφάλαια που θα μοιραστούν οι επενδυτές «γύπες» ανέρχονται σε 23,3 δισ. δολάρια και ο συνολικός τζίρος που παίζεται κατά της Γαλλίας φθάνει τα 137,3 δισ. δολάρια.
Η Ιταλία :
  • οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων έφθασαν ...πάνω από το 7%.
  • Οι κερδοσκοπικές «ζαριές» που ρίχνονται στην αγορά των CDS αξίζουν 20,5 δισ. δολάρια και ο συνολικός τζίρος των συμβολαίων πλησιάζει τα 311,7 δισ. Οι δανειακές της ανάγκες ανέρχονται στα 31,2 δισ. δολάρια μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011. Το CDS πενταετίας αυξήθηκε κατά 45% από τη Σύνοδο Κορυφής μέχρι σήμερα.
Η Γερμανία:
  • το CDS της πιο ισχυρής χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σε διαρκή άνοδο. Το 2010 ήταν στις 50 μονάδες βάσης, τον Οκτώβριο του 2011 στις 71 μονάδες και προχθές ανέβηκε στις 94 μονάδες. Οι κερδοσκόποι τζιράρουν 120 δισ. δολάρια για να εισπράξουν 19,7 δισ. σε περίπτωση πτώχευσης.
Πηγή: imerisia.gr, Ν. Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου