Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

O Tατούλης ζητάει τη διάλυση των καταυλισμών των Ρομά που λεηλατούν την επαρχία

Είναι η πρώτη φορά ,που εκλεγμένος Περιφερειάρχης κάνει τέτοια πρόταση , με αφορμή τη λεηλασία αγροτικών περιοχών και μεταποιητικών μονάδων απο τους Ρομά. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται, δήλωσε:
«Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο...Διαφορετικά –συνέχισε- η Περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες»!

Τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκληση διεθνούς επιτροπής για τη δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των Ρομά με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι:

«δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της Περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις» και πρόσθεσε:
«Η επένδυση φωτισμού της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Πολιτισμού, έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από του ΡΟΜΑ....».

Πηγή:kathimerini.gr, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου