Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Oικογένεια Παπακωνσταντίνου, ο Τσολάκογλου, ο διερμηνέας των Γερμανών,ο Γκοτζαμάνης ,το ΔΝΤ , η λίστα Λαγκάρντ...


Μεγάλη ιστορία άνοιξε αυτή η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από την οποία είχαν ...εξαφανισθεί τα ονόματα της Ελένης και Μαρίνας , θυγατέρων του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους ! Είναι και οι δύο δικηγόροι και παρέλαβαν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους, μετά τον θάνατό του.
Δηλαδή είναι ξαδελφούλες του πρώην τσάρου της Οικονομίας Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και ανιψιού του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου!
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων (σ.σ έτσι ακριβώς έλεγε και ο ΑΚΗΣ Τσοχατζόπουλος, αν θυμάσθε...)
Ας κάνουμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου για να δούμε τι ρόλο έπαιξαν οι πρόγονοί τους στα πολιτικά πράγματα και δη κατά την φοβερή περίοδο της ναζιστικής Κατοχής και πως εκείνη την μαύρη περίοδο για τον ελληνικό λαό απέκτησαν απίστευτα οικονομικά προνόμια !

Ο γενάρχης Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου λένε πως ήταν ένας δαιμόνιος άνθρωπος . Στις 16 Οκτωβρίου 1941 - δηλαδή μέσα στη μαύρη γερμανική Κατοχή- ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου παραχωρεί στον Γ. Παπακωνσταντίνου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Γιατί άραγε ο δοσίλογος Τσολάκογλου έδωσε το μονοπώλιο της ηλεκτρικής παραγωγής και διανομής στην Πτολεμαΐδα στον Γ. Παπακωνστνατίνου; Πως τον γνώριζε;;; Δεν υπάρχει απάντηση αλλά ούτε και προκύπτει συγγενική σχέση , για να πεις πως βοήθησε το σόϊ του...
O ...Tsolakoglou
Το μονοπώλιο απέφερε ΚΕΡΔΗ και ο γιος του , ο Μιχαλάκης θα σπουδάσει σε σπουδαία Πανεπιστήμια σε Γερμανία ,Γαλλία και Αγγλία...Η ηλεκτρική επιχείρηση Παπακωνσταντίνου δεν έπαυσε να λειτουργεί ούτε όταν εγκατέλειψε την εξουσία ο Τσολάκογλου, ούτε όταν αποχώρησαν από την Ελλάδα οι Γερμανοί.
Συνέχισε να λειτουργεί για πολλά ακόμα χρόνια, μέχρι τη μεταπολεμική ίδρυση της ΔΕΗ, η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και επειδή συνέπεσε στην ίδια ακριβώς αυτή πόλη η ΔΕΗ να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, το 1958 εξαγοράστηκαν οι εγκαταστάσεις από τους κληρονόμους του επιχειρηματία,
Μέσω σπάνιων φωτογραφιών - ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου, είχε αποκτήσει το 1941με παραχωρητήριο του Τσολάκογλου!!!
Ο Κούκουνας παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα στοιχεία για εκείνες τις ...δοσοληψίες !{Στοιχεία παίρνουμε από το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ερωδιός }.

Ο Μιχαλάκης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.!! Γρήγορα στην κοινωνία της περιοχής έγινε γνωστός ως «μποτάκιας», διότι είχε τη συνήθεια να χρησιμοποιεί καθημερινά στρατιωτικές μπότες μέσα από το παντελόνι του.
  • Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων....
Ο Μιχαλάκης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του από την άκρα δεξιά, πέρασε στο κέντρο και κατέληξε στη ΝΔ του Μητσοτάκη!
΄Εχαιρε μιας απίστευτης δημοσιογραφικής ασυλίας κυρίως από τον θολό ευρύτερο α ρ ι σ τ ε ρ ό χώρο της δημοσιογραφίας !!!!

΄Ασε που του έδωσαν και το ...βραβείο Ιπεκτσί για την ελληνοτουρκική φιλία!
Για τα κατοχικά δάνεια , μη ρωτάτε: “τάπνιγε στο ουϊσκι” ...
Επίσης , θαύμαζε τον κατοχικό υπουργό (σ.σ. του Τσολάκογλου) , τον Σωτήριο Γκοτζαμάνη ,ο οποίος υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, και που όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα!!!
Ο Μιχαλάκης τον είχε χαρακτηρίσει ως 
  • τη "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος" , 
  • ενώ υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του.
Το Νοέμβριο 1954, πήρε στην πραγματικότητα το πρώτο βάπτισμα της πολιτικής, διεκδικώντας το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, όπου ήρθε δεύτερος επιλαχών. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κατοχικού υπουργού Σωτηρίου Γκοτζαμάνη, ο οποίος – ύστερα από μια παρατεταμένη φυγοδικία στο εξωτερικό και αφού είχε με νόμο παραγραφεί η εις θάνατον ποινή του – εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει τη δημαρχία.... Ρε τα φιλαράκια από την μαύρη περίοδο της κατοχής ...
Συνέχισε την πολιτική δραστηριότητά του με …μεταστροφή στον προοδευτικό χώρο και το 1961 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτης
Και μετά ,έγινε υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη!!!

Και φθάνουμε στον ανιψιό του , τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπανδρέου ,και δεξί χέρι του ΓΑΠ, που ΕΚ Ρ Υ Ψ Ε τη λίστα Λαγκάρντ , ενώ τώρα κατηγορείται για αλλοίωσή της ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου