Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η τρομοκρατική οργάνωση “12 Φλεβάρη”έβαλε τη βόμβα στο Mall, εκτιμά η αστυνομία ...



Στις 25 Φεβρουαρίου 2012 μία άγνωστη – έως τότε – τρομοκρατική οργάνωση έβαλε εμπρηστικό μηχανισμό στο τελευταίο βαγόνι του ΜΕΤΡΟ , στον τερματικό σταθμό στο Αιγάλεω.
Στην - με καθυστέρηση περίπου 40 ημερών- προκήρυξη το αυτοαποκαλούμενο “ Κίνημα 12 Φλεβάρη” προανήγγειλε - λένε αξιωματικοί της αστυνομίας - ...θεαματικές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους για να ...περάσουν το μήνυμά τους.
΄Εγραφαν:
  • «Θα κάνουμε επιθέσεις εντυπωσιασμού προκειμένου να προπαγανδίσουμε τις θέσεις μας. Τα κτυπήματα θα έχουν στόχο ακόμη και να εξοργίσουν. ..».
Στο κείμενο αυτό,που στάλθηκε στις 2 Απριλίου 2012 -δηλαδή περίπου 40 μέρες μετά την επίθεση- το «Κίνημα 12 Φλεβάρη» ανέφερε:
  • «Βάλαμε εμπρηστικό μηχανισμό στο μετρό σε μια κίνηση όπου ήταν αναμενόμενο να ακουστεί και να συζητηθεί έντονα. Ακόμα και να διχάσει, να προβληματίσει, να εξοργίσει... Ακόμα και αυτό. Ή ίσως κυρίως αυτό. Έτσι λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε. Μας δίνεται το βήμα να τοποθετηθούμε και να ακουστούμε. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα για εμάς, στην παρούσα κοινωνική πραγματικότητα, από το να ξέρουμε πως μέσα από μια κίνηση θα διαχύσουμε το λόγο μας και θα προπαγανδίσουμε τις ιδέες μας, ενώ θα μας αφουγκράζεται ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συνθήκη αυτή, γιατί το κράτος, ανέκαθεν (και ιδίως σε έκρυθμες κοινωνικές συνθήκες) υπό το φόβο της απειλής του λόγου του αντιπάλου, προσπαθεί με όποιο μέσο κατέχει να τον φιμώσει και να τον περιθωριοποιήσει».
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου