Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το αίμα πνίγει την Αίγυπτο

Βίαιες συγκρούσεις με 39 νεκρούς στην ΑίγυπτοΛουτρό  αίματος  και πάλι  στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περίπου 300 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο. 

Την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση κυκλοφορίας, εξετάζει το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου.

Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ για να επιβάλουν την τάξη, μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων που ξέσπασαν κατόπιν απόφασης αιγυπτιακού δικαστηρίου που καταδίκασε σήμερα σε θάνατο 21 ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.
Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Συγκρούσεις και στο Κάιρο
Συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών και στο Κάιρο, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου, μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ONTV έδειξε εικόνες διαδηλωτών που εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ υπήρχε πολύς καπνός στην ατμόσφαιρα και μικρές φωτιές έκαιγαν στους δρόμους
Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου