Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας αναβαθμίσθηκε θεωρητικά στις ΗΠΑ


Φαίνεται πως τον συνεπήρε το “αμερικανικό όνειρο"  τον νεώτατο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,
  Αλέξη Τσίπρα ,που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.
Μιλώντας στο φημισμένο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον ο Αλεξης Τσίπρας (φωτό) ξεκαθάρισε στο ακριβό , δύσκολο, 
και ... ενδιαφέρον ακροατήριο του τα εξής:

  1. Εμείς δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις” !!!Είπε χαρακτηριστικά: «Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας αν έρθει στην κυβέρνηση θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα». . Μα μέχρι ..προχθές μιλούσε για ..ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Μνημονίων!!!
  2. τόνισε το ευρωπαϊκό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ,διαβεβαιώνοντας με έμφαση: «Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δεν θέλει τίποτε από αυτά. Ημασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη»
  1. Επλεξε το εγκώμιο του Μπάρακ Ομπάμα ,προχωρώντας σε επίθεση στις συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης ! «Περπατώ στους δρόμους σας και δεν βλέπω κατάθλιψη, ούτε βλοσυρά πρόσωπα ούτε κλειστά καταστήματα, σημάδια απελπισίας παντού», είπε χαρακτηριστικά ...
Μ ΄αυτά και τα άλλα του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον , “βγαίνει” το Antinews.gr και τιτλοφορεί το άρθρο του :
Και εγεννήθη ο Αλέξης … Ρούσβελτ” !!!

Και το αιτιολογεί σημειώνοντας:
  • Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε μέσα σε λίγες ώρες αυτό που δεν μπορούν εκατομμύρια άλλοι. Να γίνει… Αμερικανός και μάλιστα να αποκτήσει και νέο όνομα.
  • Στο εξής θα ονομάζεται… Αλέξης Ρούσβελτ. Και δεν είναι φυσικά απόγονος του μεγάλου πολιτικού Φραγκλίνου Ρούσβελτ, είναι η μετενσάρκωσή του.
  • Η θεαματική στροφή στο ρεαλισμό για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τον πλέον θεαματικό τρόπο στην Αμερική. Υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που δείχνουν, ότι ο κόσμος δε θέλει στην κυβέρνηση αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, αντιευρωπαϊστές, επαναστάτες της φακής, αποφάσισε να κάνει το άλμα και να αφεθεί στις αγκάλες του αμερικανικού καπιταλισμού.
  • Είμαστε εμείς το κόμμα που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας, προφανώς εννοώντας ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να το πετύχει αυτό. Ακόμη και να βάλει την υπογραφή του σε νέες δανειακές συμβάσεις και μνημόνια θα ρωτούσαμε εμείς;
  • Εκεί, όμως, που έκανε το πολυπληθές κοινό στο Ινστιτούτο Brookings να ριγήσει από συγκίνηση και νοσταλγία ήταν όταν προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι η μετενσάρκωση του Ρούσβλετ.
  • Στην αναφορά του για το τι σημαίνει η ετικέτα Ριζοσπαστική Αριστερά ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Σημαίνει ότι θα απαιτήσουμε ένα Νέο Σύμφωνο (new deal) για την Ευρώπη, που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου ενάντια στη φτώχεια και την απελπισία».
  • Εμπρός λοιπόν για το New Deal του ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον πρώην επαναστάτη και νυν πεφωτισμένο καπιταλιστή Αλέξη Ρούσβελτ. Η άνοδος στην εξουσία του κόμματος που μέχρι πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν είναι προαπαιτούμενο το ευρώ, θα σημάνει και την έναρξη του New Deal για την Ελλάδα που θα κινητοποιήσει όλους στην Ευρώπη ενάντια στη φτώχεια.{...}
  • Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, έβγαλε το μπερέ του Τσε και το αμπέχωνο του Εξαρχιώτη, έβαλε στην άκρη τους αναρχοαυτόνομους Διαμαντόπουλους και τους αντιευρωπαϊστές Λαφαζάνη και Στρατούλη και φόρεσε το… καουμπόικο καπέλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου