Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα





Φόρος ...
Χαράτσι ...
Νέος φόρος ...
Ειδικός φόρος μόνο για ... εφέτος ,αλλά που μένει για πάντα !

Τον έναν φόρο μετά τον άλλο καλούνται να πληρώσουν εφέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων, βάζοντας το χέρι στην τσέπη σε μηνιαία βάση.
Σήμερα , λέει , συνεδριάζουν στο υπουργείο Οικονομικών για να «κλειδώσει» ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ,που θα εξοφληθεί το 2ο εξάμηνο του έτους και αφού νωρίτερα έχουν πληρωθεί το ενιαίο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και ο φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2010, το 2011 και το 2012.
συνολικός λογαριασμός που καλούνται να ξοφλήσουν μήνα μήνα στη διάρκεια του 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ!!!
Τόσο καλά...
  • Την ίδια ώρα το 54% των ιδιοκτητών ακινήτων δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει φέτος τους φόρους που έχουν επιβληθεί στην ακίνητη περιουσία.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, σύμφωνα με την οποία πολλοί ιδιοκτήτες φέρονται διατεθειμένοι να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να προσφύγουν σε δανεισμό για να καλύψουν τη φορολογική τους υποχρέωση.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ το Σάββατο, όπου συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Eσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απαντώντας στις παρατηρήσεις των παρευρισκόμενων ιδιοκτητών είπε ότι «και ο ίδιος δυσκολεύεται να πληρώσει τους φόρους του» !!!
  • Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι στο 24,7% ανέρχεται το ποσοστό στα κενά - ξενοίκιαστα επαγγελματικά ακίνητα, στο 12% είναι το ποσοστό στις κενές - ξενοίκιαστες κατοικίες, στο 25%-50% είναι το ύψος της μείωσης του ενοικίου που έχει κάνει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών (80%), στο 11% το ποσοστό αυτών που έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και ένα 6% σε τιμή ίση με την αντικειμενική
Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου