Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Πέτρος Ευθυμίου καρφώνει το Γιώργο Παπανδρέου για την υποδούλωση της Ελλάδας στο ΔΝΤ



  • «Πρόεδρε μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου» .
Η δραματική έκκληση είναι του Πέτρου Ευθυμίου προς τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , στο μοιραίο Άτυπο υπουργικό συμβούλιο 
της 22ης Απριλίου 2010, δηλαδή μια ημέρα δηλαδή πριν ο Γιωργάκης .ανακοινώσει από το ακριτικό Καστελλόριζο την υποδούλωση της Ελλάδας 
το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.
 Ο Ευθυμίου συμμετείχε στο ΄Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο της ... 21ης Απριλίου (σ.σ. σημαδιακή ημέρα η 21η Απριλίου γι΄αυτή τη χώρα ...) ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος , όπως και ο Χρήστος Παπουτσής.
  • Ο Πέτρος Ευθυμίου εκείνη την εποχή ήταν πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής στον ΟΑΣΕ και άκουσε με έκπληξη τον Παπανδρέου να θέτει θέμα προσφυγής της χώρας σε διεθνή βοήθεια στην οποία θα συμμετείχε το ΔΝΤ. 
  • Ο Π. Ευθυμίου, όπως αναφέρουν τα Νέα, πήρε το λόγο φρικαρισμένος για να τονίσει, ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα ,και ανέφερε την εμπειρία που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία είχαν ήδη καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τον κοίταζε απαθής!!!Αμέσως μετά, εξίσου απαθής, ο τότε Πρωθυπουργός σήμανε το τέλος της συνεδρίασης!

Υπενθυμίζουμε ,πως πρώτος ξεκίνησε τις αποκαλύψεις ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαλε με το ζόρι στο ΔΝΤ !
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου