Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

O A .Τσίπρας λέει πως βρήκε ανοιχτά αυτιά στην Αμερική !



Ως «θετική» αποτιμά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «αποδαιμονοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική μας πρόταση, γιατί οι συνομιλητές μας είδαν ότι αυτή έχει πολιτική βάση», όπως είπε.«Βρήκαμε ανοιχτά αυτιά» είπε χαρακτηριστικά ο Α.Τσίπρας και συμπλήρωσε :
  • «παρά τις διαφορές μας, βρήκαμε κάποια σημεία επαφής και προσδιορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, συμφωνώντας στο βασικό: ότι το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, είναι αναποτελεσματικό».


Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ και τις «διάφορες φήμες» που ακούγονται κατά διαστήματα, είπε:
  • «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ. Και δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή».
Πηγή: ethnos.gr
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου