Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς: «Εσοδα έως και 150 δισ. ευρώ από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα» σε διάστημα 25- 30 ετών




Εσοδα έως και 150 δισ. ευρώ στη διάρκεια των επόμενων 25-30 ετών μπορεί να αποφέρει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα, την Ηπειρο και το Ιόνιο, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση σχετικής σύσκεψης το μεσημέρι , στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε τη διαμόρφωση νέας εθνικής ενεργειακής στρατηγικής με πέντε άξονες που περιλαμβάνουν:
  • -Έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων που θα γίνει με διαφάνεια, σεβασμό στο περιβάλλον και με τη μέγιστη δυνατή ελληνοποίηση του τεχνικού εργατικού δυναμικού.
  •  Αξιοποίηση των γεωπολιτικών συνεπειών που προκύπτουν από τη θέση της χώρας και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διακίνηση ενεργειακών πόρων προς την Ευρώπη.
  •  Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καθώς τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα κατευθυνθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, κατά το πρότυπο της Νορβηγίας, αλλά και στη δημιουργία υποδομών.
  • Συνέργειες με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, με στόχο ο ορυκτός πλούτος να γίνει εφαλτήριο για συνολική αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
  •  Ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο στους τομείς της έρευνας, παραγωγής και διακίνησης ενεργειακών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου