Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Eξι μπουμπούκια τόπαιζαν "ΟΑΕΔ" , τάζοντας εξεύρεση εργασίας σε ταλαίπωρους και αφελείς με το αζημίωτο...





Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των έξι που είχαν ...συστήσει έναν μικρό ΟΑΕΔ και φυσικά άρπαζαν χρήματα από πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν «δουλειές»!
Πρόκειται για τους:
  •  Παναγιώτα Ι. Κοσσυφά, 54 ετών, η οποία συνελήφθη,
  • Στυλιανό Κ. Λουκισα, 69 ετών,ο οποίος  συνελήφθη, 
  • Χρήστο - Νικόλαο Σισιανίδη, 36 ετών, ο οποίος αναζητείται,
  • Παναγιώτα Α. Τσακίρη, 53 ετών, που αναζητείται, 
  • Μαγδαληνή Π. Θεοχαρίδη, 42 ετών, που δεν συνελήφθη, και
  •  Βασιλική Α. Τζιότζιου, 25 ετών, επίσης μη συλληφθείσα.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει το κύκλωμα εξαπάτησης από το Σεπτέμβριο του 2012 και μάλιστα, είχαν ιδρύσει σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.Για να πείθουν δε τους ενδιαφερόμενους ότι τα γραφεία τους είναι σοβαρά, τους ζητούσαν πάρα πολλά δικαιολογητικά, ενώ με την καταβολή των χρημάτων που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει με έδρα τη Βουλγαρία.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2012 έως τον μήνα Φεβρουάρου που συνελήφθησαν, άρπαξαν από τουλάχιστον 20 άτομα (18 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς) το 39.423,00 ευρώ.
Πηγή:ethnos.gr

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο κύκλωμα «δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου