Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Υπό νεοναζιστική απειλή 150.000 ΄Ελληνες στην Ουκρανία...


Μέλη της νεοναζιστικής  οργάνωσης  «Δεξιός Τομέας» 




Η αγωνία και ο φόβος έχουν κυριεύσει τους πάνω από 100.000 ομογενείς που ζουν μόνιμα στην Ουκρανία, καθώς η νεοναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δραματικά γεγονότα που βιώνει η χώρα.
Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα προωθούμενα ακροδεξιά μέτρα, όπως η κατάργηση της αναγνώρισης μειονοτικών γλωσσών (ρώσικα, ρουμάνικα, ουγγρικά και ελληνικά), η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, ότι o ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας Σπυρίδων Κιλιγκάροφ ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους.
Στις δηλώσεις της η κ. Προτσένκο μετέφερε το φόβο των ομογενών ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο των νεοναζί. «Θεωρούν ότι θα τους κυνηγήσουν» είπε.
  • Παράλληλα, σε δηλώσεις της στο Euronews η κ. Προτσένκο ανέφερε πως υπάρχουν έντεκα ελληνικής καταγωγής βουλευτές και έξι ελληνικής καταγωγής κυβερνήτες σε περιφέρειες της χώρας. Επίσης υπάρχουν ΄Ελληνες κοινοτάρχες σε αμιγώς ελληνικά χωριά. 

«Μόνο στις περιοχές της Μαριούπολης και του Ντόνετσκ έχουμε 48 ελληνικά χωριά και δεν ξέρουμε μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πώς θα επηρεαστούν» δήλωσε.Σύμφωνα με την κ. Προτσένκο, στο Κίεβο υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες και όχι ελληνικής καταγωγής γηγενής πληθυσμός. Τα περισσότερα μέλη των ελληνικής καταγωγής κοινοτήτων, περίπου 105.000 άνθρωποι, βρίσκονται στην Μαριούπολη, ενώ στην υπόλοιπη Ουκρανία δεν ξεπερνούν τις 3.000.
Πηγή ::tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου