Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νίκος Βουρνάζος ,αντάρτης του ΕΑΜ, ξενιτεμένος στην Αυστραλία ,που πήρε πτυχίο στα 78 του, δώρισε 1.5 εκατ. δολάρια για τη φροντίδα ηλικιωμένων

Ομογενής από την Αυστραλία δώρισε 1,5 εκατ. δολάρια σε ηλικιωμένους -Ο αντάρτης
Νίκος  Βουρνάζος: 
  •  Αντάρτης του ΕΑΜ
  • κάθισε στα έδρανα του Πανεπιστημίου στα 78 του για να πάρει πτυχίο και 
  • τώρα έκανε μία από τις μεγαλύτερες δωρεές για ηλικιωμένους ,στη Μελβούρνη. 
Μαζί με τη σύζυγό του, Αννα Βουρνάζου, δώρισαν 1,5 εκατ. δολάρια στην ομογενειακή οργάνωση «Φροντίδα» που διαθέτει γηροκομεία. 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφερθεί στον οργανισμό, στα 37 χρόνια ιστορίας του. Με τα χρήματα αυτά θα δημιουργηθεί μία νέα πτέρυγα για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βουρνάζος -που σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνει τα 90- δείχνει ότι είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα.
  • Γεννημένος στο Χρύσανθο Αιγιαλείας το 1924, μόλις τελείωσε το δημοτικό άρχισε να δουλεύει για να βοηθήσει στην ανατροφή των έξι μικρότερων αδελφών του. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ -ΕΛΛΑΣ) και απολύθηκε το 1945 μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το 1951 ο κ. Βουρνάζος τελείωσε το τότε Γυμνάσιο, στα 27 του και πέτυχε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες δεν του επέτρεψαν να κυνηγήσει το όνειρό του να σπουδάσει.
  • Mετανάστευσε στην Αυστραλία, αλλά το μεράκι για τις σπουδές δεν το έχασε ποτέ. Η ευκαιρία που περίμενε για μία ζωή του δόθηκε το 1995, όταν γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας και το 2002 ήταν μακράν ο γηραιότερος της τελετής αποφοίτησης, αφού στα 78 του πήρε στα χέρια του το πτυχίο Φιλολογίας. Από τότε έχει γράψει έξι βιβλία, κυρίως ιστορικού περιεχομένου
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου