Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

H Oυκρανία καταφεύγει στο αμαρτωλό ΔΝΤ για να προλάβει τη ...χρεοκοπία!


Την .....αρωγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμεία ζήτησε και επισήμως η Ουκρανία προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
Όπως έκανε γνωστό ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, το Κίεβο ζήτησε από το ΔΝΤ να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, ενώ σύντομα η νέα ουκρανική κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει έντονα αυξητικές τάσεις από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον περασμένο Νοέμβριο.

Την Τετάρτη το γρίβνα έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο. Την ίδια ώρα, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Ουκρανίας έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από 17,8 δισεκατομμύρια που ήταν την 1η Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το ΔΝΤ να αρχίσει εκ νέου να παρέχει (χρηματοοικονομική) στήριξη» στο Κίεβο. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», παρατήρησε, δείχνοντας την αγωνία των Δυτικών για το θέμα.
Πηγή:iefimeerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου