Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Βίοι παράλληλοι δύο πρωθυπουργών: από την πράσινη ανάπτυξη στο βαρελάκι με το πετρέλαιο

Από την πράσινη ανάπτυξη στο βαρελάκι με το πετρέλαιο -Τι υπόσχονται στο λαό οι ηγέτες μας


Αξέχαστη έμεινε η προεκλογική υπόσχεση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ,ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου», με πράσινη ανάπτυξη και άνοιγμα της αγοράς στην πράσινη ενέργεια. 
Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. 
Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνουμε το Τέξας του ευρωπαϊκού Νότου αφού η νυν κυβέρνηση υπόσχεται άφθονο πετρέλαιο, αλλά σε ...25 -30 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ως προς το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων και εκτίμησε ότι σε βάθος 25ετίας τα φορολογικά έσοδα της χώρας, από αυτές τις δραστηριότητες μπορούν να φτάσουν τα 150 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό "παίκτη".
Μιλώντας για τον γενικότερο σχεδιασμό της χώρας για την ενέργεια ο κ. Σαμαράς τόνισε:
«Επίσης και ευρύτερα, θέλω να πω ότι ξέρουμε πια ότι η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί μια νέα, πολύ σημαντική πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης, γεγονός που αναβαθμίζει γεωστρατηγικά τη χώρα μας. Αυτό, λοιπόν, απαιτεί να αποκτήσει η Ελλάδα επιτέλους μια συνολική στρατηγική για την Ενέργεια. Και αυτό έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε».
Τις επόμενες ημέρες φτάνουν στη Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για τις έρευνες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα τεθούν σε διεθνή διαγωνισμό περίπου 10 με 15 οικόπεδα σε Ιόνιο και νότια Κρήτη στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες.
Ο νυν Πρωθυπουργός είχε τουλάχιστον την πολιτική ειλικρίνεια να αναφέρει ότι τα ενδεχόμενα έσοδα από το πετρέλαιο θα φτάσουν στην Ελλάδα τα επόμενα 25 με 30 χρόνια.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου