Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Eτοιμοπόλεμα για αερομαχίες θα πετούν πλέον τα ρωσικά αεροπλάνα, στη Συρία

Μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά, τα ρωσικά αεροπλάνα που επιχειρούν στην Συρία 
θα φέρουν και πυραύλους «αέρος-αέρος» για αυτοάμυνα σε περίπτωση, που χρειαστεί να εμπλακούν σε αερομαχίες, 
όπως  αποκάλυψε  χθες  το tipota3.

Στο θέμα  αναφέρεται σήμερα  το protothema.gr , που γράφει :
Θέλοντας να απαντήσουν στην τουρκική προκλητικότητα, οι Ρώσοι αποφάσισαν να πάρουν ένα ακόμα μέτρο αποτροπής της επανάληψης του φαινομένου της κατάρριψης του Su-24.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ρωσικής Αεροπορίας, τα Su-34 που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα εφοδιάζονται πλέον εκτός των άλλων όπλων και με πυραύλους «αέρος-αέρος» ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν και πάλι επίθεση.
Οι πύραυλοι που θα φέρουν από εδώ και στο εξής τα ρωσικά αεροπλάνα, είναι όπλα καθαρά επιθετικά, και χρησιμοποιούνται για τις αερομαχίες.
Οι πύραυλοι αυτοί είναι ό,τι πιο εξελιγμένο διαθέτει στον τομέα η ρωσική πολεμική βιομηχανία, και επιτρέπει το χτύπημα ενός εχθρικού αεροσκάφους που βρίσκεται σε απόσταση έως και 60 χιλιόμετρα, πολύ μακριά δηλαδή από το οπτικό πεδίο του πιλότου ή το πεδίο της αερομαχίας.
Ο Κλίμοφ δήλωσε ότι οι πύραυλοι θα τοποθετηθούν ώστε να μπορούν τα ρωσικά αεροπλάνα να αμυνθούν εναντίον οποιαδήποτε επίθεσης προέρχεται από οπουδήποτε στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου