Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Το Ποτάμι ρωτάει: Γιατί δόθηκαν 1.277.167 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του hotspot στη Χίο: ;

Το θέμα της χρηματοδότησης για την κατασκευή του hotspot στη Χίο επαναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, στο οποίο αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης το βράδυ της Τρίτης από το βήμα της Βουλής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «κάποιοι νομίζουν ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι βραδινά πολιτικά γκαλά, στα οποία λέγονται τα πάντα και η κυβέρνηση δεν απαντάει σε τίποτα.
Επανερχόμαστε, λοιπόν, στα όσα αποκαλύφθηκαν στη Βουλή από το Ποτάμι και ρωτάμε την κυβέρνηση:

Γιατί δόθηκαν 1.277.167 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του hotspot στη Χίο όταν
  •  η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο
  • ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια
  • τα κρεβάτια μεταφέρθηκαν από τις στρατιωτικές μονάδες και
  • την φροντίδα των 30 στρεμμάτων είχαν φαντάροι».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός «για το Hot Spot της Χίου, διάρκειας μίας (1) μόνο ημέρας, είχε προϋπολογισμό 1.229.477 ευρώ και τον κέρδισε εταιρεία από την Αργυρούπουλη με προσφορά 853.984 ευρώ. Είκοσι μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για την «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου» προϋπολογισμού 423.183 ευρώ. Οι εργασίες έγιναν από την ίδια εταιρεία και τελικά το έργο στοίχισε συνολικά 1.277.167 ευρώ, πολύ κοντά στον αρχικό προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωση το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα.

«Καλούμε επίσης τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις καθότι οι υποθέσεις, που αποκαλύπτουμε, φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», σημειώνεται επίσης.
HuffPost Greece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου