Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ναύπλιο: Κρεμασμένες γελοιογραφίες κοσμούν το ιστορικό κέντρο





Και ξαφνικά, ένας περίπατος στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου απέκτησε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μεγάλα σκίτσα ήταν κρεμασμένα από τα κτίρια. Ήταν οι γελοιογραφίες ενηλίκων και μαθητών που συμμετείχαν στον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο: «Πανί με πανί», που διοργάνωσαν ο δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη.


Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων πραγματοποιήθηκε την περασμένη και την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι γελοιογράφοι Έφη Ξένου, Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Μακρής, ο εικονογράφος Βλάντιμιρ Ραντιμπράτοβιτς και η Γεωργία Τσαζή αρχιτέκτονας, σκιτσογράφος και νικήτρια του διαγωνισμού γελοιογραφίας 2015.

Τα βραβεία των ενηλίκων απονεμήθηκαν στους: Κυριάκο Μωϋσή (Α' βραβείο), Κωνσταντίνο Κοφίνα (Β' βραβείο) και τη Βασιλική Μωραϊτη (Γ' βραβείο). Δόθηκαν και μαθητικοί έπαινοι στους Δημήτρη Καρδακάκη (Α' βραβείο), Ορέστη Λαδένη και Νίκο Ρεκούμη (Β ' βραβείο) και στον Θεοχάρη Λιόγκα (Γ' βραβείο).
Ο διαγωνισμός Γελοιογραφίας χωριζόνταν σε δυο κατηγορίες: Στην πρώτη κατηγορία συμμετείχαν δημιουργοί κόμικς, γελοιογράφοι, σπουδαστές εικαστικών τεχνών, καθώς και άτομα που αγαπούν την γελοιογραφία. Στην δεύτερη κατηγορία συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

ttp://www.tanea.gr/instanea/i-poli-mou/#sthash.FAoVmcc0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου