Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Τρελά μέτρα στο Αννόβερο για τον Ομπάμα: Απαγορεύουν στους κατοίκους να βγάζουν σκουπίδια και να πλησιάζουν σε παράθυρα!

Φωτογραφία: wikimedia.org

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφάλειας που έχει λάβει η αστυνομία στο Αννόβερο, για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην πόλη, την Κυριακή.

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα βρεθεί στην διεθνή βιομηχανική έκθεση, όπου η Αμερική είναι η τιμώμενη χώρα.

Απαγορεύονται τα πλακάτ για το καλωσόρισμα, ελέγχεται το αποχετευτικό σύστημα και το σύστημα υδροδότησης της πόλης, έχουν σφραγιστεί 2000 καπάκια καναλιών, κάδοι σκουπιδιών ξηλώθηκαν και ξεχασμένα ποδήλατα και αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της DW, για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών υπάρχει ρητή απαγόρευση. Να μην κάνουν νοήματα την στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μπαίνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο, ενω η αστυνομία συμβουλεύει τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους.

Έλεγχοι στα σκουπίδια και το στρώμα του προέδρου

Αναστάτωση επικρατεί και στον τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών όπου γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και απαγορεύεται να αφήνει κανείς έξω σακούλες με σκουπίδια.
Για λόγους ασφαλείας το αεροδρόμιο θα κλείσει τον έναν από τους τρεις διαδρόμους του. Θα χρειαστεί για την μεταφορά και τον εφοδιασμό των συνοδευτικών αεροσκαφών του Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα καταλύσει στο Seefugium στα βορειανατολικά της πόλης. Ιδανική τοποθεσία, μια και σε ακτίνα 500 μέτρων δεν υπάρχει άλλο κτήριο. Από το μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας δεν θα ξεφύγει ούτε το στρώμα που κοιμάται ο Μπάρακ Ομπάμα, το οποίο ελέγχεται για εκρηκτικά, χημικά και συσκευές παρακολούθησης.

Διαδηλώσεις για εμπορική συμφωνία Ευρώπης-ΗΠΑ
Σύμφωνα με τη DW η αστυνομία βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση όχι μόνο εξαιτίας της επίσκεψης του Αμερικανού Πρόεδρου αλλά και για το γεγονός ότι θα γίνουν διαδηλώσεις εναντίον της εμπορικής συμφωνίας Ευρώπης-ΗΠΑ για τη Διατλαντική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου (TTIP). Αναμένονται περίπου 35.000 διαδηλωτές.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου