Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Δράσεις για τα αδέσποτα από το Δήμο Αθηναίων
Σειρά δράσεων με στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της μέριμνας για την ευζωία των αδέσποτων διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.
Σήμερα Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων υποδέχεται μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, για μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο και συζήτηση για αυτά που εύκολα μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των τετράποδων φίλων μας.

Εξάλλου σήμερα, το γνωστό σπιτάκι υιοθεσίας αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Κοτζιά) περιμένει τους ενδιαφερόμενους, ενώ υπάλληλοι του τμήματος Αστικής Πανίδας του δήμου λύνουν όλες τις απορίες για την υιοθεσία αδέσποτων, τη φροντίδα τους και τις σχετικές δράσεις του Δήμου.

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου, στην αίθουσα Α. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Άνθρωπος & Ζώα Συντροφιάς» σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια της Άνοιξης, συνεχίζεται η συνεργασία με την GAWF/Animal Action για τη στείρωση 240 γατών του κέντρου της Αθήνας και, ειδικότερα, σε περιοχές γύρω από νοσοκομεία και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στον Αθήνα 9.84 μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το 2015 υιοθετήθηκαν 244 γάτες και σκύλοι, ενώ το 2014 οι υιοθεσίες αδέσποτων ήταν μόλις 106.

Στοιχεία για το 2015
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας των Ζώων του δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, τη χρονιά που πέρασε (2015), ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Αστικής Πανίδας για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ανταποκρίθηκε συνολικά σε 2.086 αιτήματα, που αφορούσαν στειρώσεις, απεγκλωβισμούς, περίθαλψη κ.ο.κ.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο δήμος Αθηναίων περισυνέλεξε 906 ζώα, προχώρησε σε 372 στειρώσεις, 566 περιθάλψεις, 525 επανατοποθετήσεις, ενώ παραχώρησε προς υιοθεσία 244 γάτες και σκύλους. 
Η σημαντική αύξηση του αριθμού των ζώων που περιέθαλψε το Τμήμα Αστικής Πανίδας το 2015 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καταδεικνύουν την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ευζωίας των αδέσποτων της πόλης. Ενδεικτικά για το 2016, ήδη κατά τους 2 πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν 101 περισυλλογές, 69 περιθάλψεις και 59 υιοθεσίες.

Αν θέλετε κι εσείς να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο επικοινωνήστε με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, Αιόλου 47, 1ος όροφος, τηλέφωνο: 210 3239201 – 202, e-mail:astiki.panida@cityofathens.gr,κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου