Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Το άγαλμα του Σταύρου Παπασταύρου θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις Καρυάτιδες




Η κυβέρνηση άκουσε με προσοχή την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη να δοθεί σε κάποιον δρόμο το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου -για τις μεγάλες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη χώρα- και σκέφτεται να τον τιμήσει φτιάχνοντας τον ανδριάντα του.
Μόλις ανακοινώθηκε η είδηση πως η κυβέρνηση σκοπεύει να φτιάξει άγαλμα στον Παπασταύρου, δεκάδες γλύπτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να φιλοτεχνήσουν το γλυπτό.

Δυστυχώς, χρήματα δεν υπάρχουν για να πληρωθεί κάποιος καλλιτέχνης, οπότε το άγαλμα του Παπασταύρου θα φτιαχτεί με διαφορετικό τρόπο.

Το σώμα του Σταύρου Παπασταύρου θα χρησιμοποιηθεί σαν ζωντανό καλούπι.
Ο Σταύρος Παπασταύρου θα περιχυθεί με τσιμέντο -ώστε το άγαλμα να απεικονίζει τέλεια την εξαίσια ελληνική μορφή του και το άψογο παράστημά του- και μετά θα το βάψουν σε χαρούμενα χρώματα.

Ο Σταύρος Παπασταύρου εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στο τσιμέντωμά του -ώστε να γίνει άγαλμα- αλλά όλοι ξέρουμε πόσο σεμνός είναι και πως όλα όσα έκανε για τη χώρα μας –από τη συμμετοχή του λίστα Λαγκάρντ μέχρι τα Panama Papers– τα έκανε όχι για προσωπικό όφελος αλλά από αγάπη για την πατρίδα.
Το άγαλμα του Σταύρου Παπασταύρου θα τοποθετηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Υπάρχει η σκέψη το άγαλμα του Παπασταύρου να μπει ανάμεσα στις Καρυάτιδες, στην θέση που έχει αφεθεί κενή για την έκτη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, αφού ήταν τυχερή που την άρπαξε ο Έλγιν και γλίτωσε.

Αν το αισθητικό αποτέλεσμα του αγάλματος του τσιμεντωμένου Παπασταύρου είναι ικανοποιητικό, θα τσιμεντωθούν και άλλοι Έλληνες που τα έδωσαν όλα για την πατρίδα, αν και είναι τόσοι πολλοί που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις.
 pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου