Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάσθηκε ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής Ντένις Χάστερτ για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών κατά συρροή στην ομάδα που ήταν δάσκαλος και προπονητής

το  γουρούνι ....

Ο μακροβιότερος πρόεδρος Βουλής της αμερικανικής ιστορίας ο ρεμπουλικάνος Ντένις Χάστερτ καταδικάστηκε χθες σε 15χρονη φυλάκιση για οικονομικό έγκλημα που σχετίζεται με τη σεξουαλική κακοποίηση μαθητών των οποίων ήταν προπονητής στην πάλη πριν από δεκαετίες.

Στην εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο Χάστερτ, στα 74 του χρόνια, εμφανώς αδύναμος και στηριζόμενος σε περιπατητήρα («πι»), ζήτησε συγγνώμη για την

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τόμας Ντούρκιν αποκάλεσε τον Χάστερτ σεξουαλικό κακοποιό κατά συρροή, όταν ανακοίνωσε την κάθειρξη, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτήν που πρότειναν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αρχικά (από μηδέν έως έξι μήνες). 
Ο Ντούρκιν είπε ότι η ποινή κάθειρξης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν ήταν τόσο μεγάλος σε ηλικία και σε τέτοια άσχημη κατάσταση υγείας ο Χάστερτ θα εκτίσει την ποινή του σε ομοσπονδιακή φυλακή.
«Ζητώ συγγνώμη σε όσους πλήγωσα και παραπλάνησα. Ήθελα να απολογηθώ για τα αγόρια τα οποία κακομεταχειρίστηκα», είπε ο Χάστερτ στον δικαστή κατά τη διάρκεια της δίωρης ακροαματικής διαδικασίας για την αναγγελία της καταδίκης του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου.

Ο Χάστερτ με μισθό 75,000 δολαρίων (περίπου 66,225 χιλιάδες ευρώ) το μήνα, παραδέχθηκε πως τον Οκτώβριο του 2015 ότι απέσυρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μικρές δόσεις για να αποφύγει τον έλεγχο, λέγοντας ότι χρειάστηκε τα χρήματα μετά από μια κρυφή συμφωνία με ένα από τα πέντε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης για να τον αποζημιώσει με 3,5 εκατομμύρια δολάρια για πόνο και ψυχική οδύνη.

Ο δικαστής είπε ότι παρόλο που ο Χάστερτ δεν μπορούσε να καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση γιατί είχε παραγραφεί το αδίκημα, μπορούσε να ληφθεί υπ” όψιν το αδίκημα στην επιβολή της κάθειρξης. «Κάποιες συμπεριφορές είναι ασυγχώρητες, όσο παλιές και να είναι. Η κακοποίηση έγινε πριν από 40 χρόνια, αλλά η ζημιά συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας», είπε ο Ντούρκιν.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει μικρότερη ποινή, ισχυριζόμενη πως η ντροπή και ταπείνωση του Χάστερτ ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία.

Ο Χάστερτ, αφού εκτίσει την ποινή του θα βρίσκεται υπό επιτήρηση για δύο χρόνια και θα πρέπει να συμπληρώσει ένα πρόγραμμα ειδικά για άτομα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και να πληρώσει πρόστιμο 250.000 δολαρίων (220.750 ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ, ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου