Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εκλογές της βίας και της νοθείας του 1961 .Τότε ,που με τη συνδρομή (!) του παρακράτους της Δεξιάς ,ψήφιζαν και τα ...δένδρα!!!


Δεν ξεχνώ....
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε...
Τις  εκλογές  της βίας και νοθείας  του  1961 , τότε  που  ψήφιζαν τα...δένδρα  για να βγει πρωθυπουργός ο Κων/νος Καραμανλής.
Γιατί το Παρακράτος που είχε  δημιουργήσει,  "έκανε τη δουλειά" του  , κι έτσι  ...κέρδισε  τις εκλογές  στις  29 Οκτωβρίου 1961
Σαν σήμερα, ..!!!

Είχαν προηγηθεί οι  εκλογές του 1958 , το αποτέλεσμα της οποίας προκάλεσε ΣΟΚ  για την άρχουσα τάξη και τους Αμερικάνους φίλους της.
 Σ’ εκείνες τις εκλογές η ΕΔΑ, δηλαδή το νόμιμο κόμμα της αριστεράς, αφού το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου,θριάμβευσε , κερδίζοντας το.... 24,4% των ψήφων και 79 βουλευτές. ΄Εγινε το δεύτερο κόμμα, δηλαδή  ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση.
Κι αυτό συμβαίνει 11 χρόνια μετά την συντριβή του κινήματος της Αντίστασης και τον εξανδραποδισμό χιλιάδων αγωνιστών της  Αριστεράς 
Αυτό οδήγησε  στη  γιγάντωση του δεξιού Παρακράτους.Το σχέδιο της βίας και της νοθείας εκπονήθηκε στην καρδιά του κρατικού μηχανισμού με την «γενικήν έγκριση του Προέδρου της Κυβερνήσεως» δηλαδή του Κ. Καραμανλή ! Το σχέδιο  ονομαζόταν... «Σχέδιον Περικλής» !
Κι αυτό καταρτίζεται για την  αποτροπή του  "κινδύνου" , όπως ισχυρίζονται! 
Χαρακτηριστική  είναι η αποκάλυψη του γνωστού  Σάββα Κωνσταντόπουλου, προσωπικού  φίλου του Κ.Καραμανλή, και μετέπειτα εκδότη  του "Ελεύθερου Κόσμου", ο οποίος συμμετείχε  σε μία από τις μυστικές συναντήσεις στην Κηφισιά.Εκεί  γνωρίστηκε ,όπως έγραψε  , και με  το  τότε στέλεχος της ΚΥΠ, συνεργάτη της CIA  και του Καραμανλή, τον μετέπειτα δικτάτορα  Γεώργιο Παπαδόπουλο!!!
Στις 11-08-68 ο Κωνσταντόπουλος   αναφέρεται  στη φιλική μάζωξη που έκανε ο Κ.Καραμανλής και  στην οποία  συμμετείχαν "μερικοί φίλοι", περίπου  δέκα άτομα ("δημόσιοι λειτουργοί,πολιτικοί και δημοσιογράφοι") !

Και  "διεξήχθη ευρυτάτη συζήτησις  δια την μελλοντικήν πορεία της νέασς  κυβερνήσεως." ...Και όταν ο Κωνσταντοπουλος έθεσε  το "θέμα της κομμουνιστικής  απειλής" (!!), "ο Κ.Καραμανλής  αναγνώρισε ,ότι πράγματι το πρόβληα  τούτο ήτο το σπουδαιότερον όλων ...|"!!
Και σ΄αυτή  τη μάζωξη ο Κ.Καραμανλής αποφάσισε τη συγκρότηση μιας "αφανούς Επιτροπής" 
Κι αυτή  η επιτροπή  έκανε το σχέδιο "Περικλής" ...
Κι ήρθε και η βία και  η νοθεία...
Για να μην  ξεχνάμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου