Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Η Ρωσία θα βοηθήσει έμπρακτα την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας»,διαβεβαιώνει ο Σεργκέϊ Λαβρόφ


Λαβρόφ «Η Ρωσία θα βοηθήσει έμπρακτα την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας»

Η Ρωσία θα βοηθήσει έμπρακτα την Ελλάδα να ανακάμψει, διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Σεργκέι Λαβρόφ στη συνάντηση τους το  μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως αυτή η στήριξη δεν θα έχει μόνο τη μορφή της τουριστικής συνεργασίας αλλά θα επεκταθεί και σε εμπορικές συμφωνίες.


Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή στην Ελλάδα και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στην οικονομία: «Καταγράφουμε την πρόοδο που υπάρχει και θα στηρίξουμε τις προσπάθειές σας, τόσο ηθικά όσο και πρακτικά, ενισχύοντας την εμπορική και οικονομική συνεργασία μας».

Επίσης, τόνισε ,ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία σε πολλούς τομείς δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του τουρισμού.

Τις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας επεσήμανε ο και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδεχόμενος τον Ρώσο ΥΠΕΞ..
Ο Α.Σαμαράς έκανε λόγο για μια στρατηγική σχέση η οποία, όπως είπε, είναι πολύ σημαντική και Τέλος, ο  Α. Σαμαράς ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για τη στήριξή της και ιδιαίτερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς της Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα των Ρώσων τουριστών έπεσαν σαν βροχή σε μια αφυδατωμένη οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου