Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η Τρόϊκα απαιτεί την απόλυση 25.000 ανθρώπων έως το τέλος του 2014

φωτό αρχείου

Η Τρόϊκα  απαιτεί...Η Τρόϊκα  διατάσσει...Η Τρόϊκα μας  πηδάει...Η Τρόϊκα  δεν σταματά το καταστροφικό της  έργο..

Αυτό  είναι  το "πλαίσιο", όπως το χαρακτηρίζουν  και  κάποιοι  σπουδαγμένοι ...εκσυγχρονιστές. Και Τροϊκανό "πλαίσιο" = φέρετρο .

Τώρα  απαιτούν- διατάσσουν  την απόλυση άλλων 25.000 συνανθρώπων μας μέχρι το τέλος του  2014. Γιατί  λέει, οι κυβερνώντες  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν ΟΛΕΣ τις "διατάξεις" του Μνημονίου και οφείλουν να τις τηρήσουν!

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Κεφάλαιο» οι στόχοι καθυστερούν και αποτελούν, μαζί με τις αμυντικές βιομηχανίες ένα από τα αγκάθια για την έγκριση από το Euro Working Group της δόσης του 1 δισ. ευρώ και την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα.

Οι δανειστές εντοπίζουν προβλήματα και στον ευρύτερο στόχο της αναλογίας 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις με σκοπό τη συνολική μείωση των εργαζόμενων στο Δημόσιο κατά 150.000. Αιτία είναι οι εκατοντάδες προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες.

Η κυβέρνηση προσφεύγει για ακόμη μια φορά σε πολιτική διαπραγμάτευση, ενώ η Τρόικα συνεχίζει να απορρίπτει τις 2.000 απολύσεις επί των συνολικά 4.000 έως τον Δεκέμβριο, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα χειριστεί το ζήτημα των συνολικά 11.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων.

Μέσα σε όλα αυτά η εμπλοκή στα ΑΕΙ καθυστερεί τις 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτέμβρη δημιουργώντας νέα εμπόδια
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου