Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο χασάπης αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ βρέθηκε θαμμένος σε ....εβραϊκό νεκροταφείο


Ο χασάπης αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Μίλερ, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το Ολοκαύτωμα, ενταφιάστηκε σε  ....εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου, το 1945,.Αυτό , σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ,που επικαλείται έγγραφα που ανακάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης.

"Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε", διαβεβαιώνει ο ιστορικός Γιοχάνες Τούχελ, διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης, στηριζόμενος σε έγγραφα των ιστορικών αρχείων.

Η αποκάλυψη έρχεται 68 χρόνια μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος και είναι η απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της μεταπολεμικής περιόδου.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, το BND, πίστευαν(!!!;;;;)ότι το καλοκαίρι του 1945 ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχοσλοβακίας, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Bild, αλλά έκαναν λάθος.
Α ο υ σ β ι τ ς ... 


Από τον Αύγουστο 1945, το πτώμα του Μίλερ είχε βρεθεί σε προσωρινό τάφο κοντά στο παλιό υπουργείο Αεροπορίας του Ράιχ . Φορούσε στολή στρατηγού και στην εσωτερική αριστερή του τσέπη βρέθηκε η υπηρεσιακή του ταυτότητα με τη φωτογραφία του, σύμφωνα με τον ιστορικό. 
Η Bild δημοσιεύει επίσης έγγραφο του δημαρχείου του Μίτε του Βερολίνου όπου φαίνεται ότι ο Μίλερ ενταφιάστηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο της συνοικίας.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε σοκαρισμένος από την αποκάλυψη: 
  • "Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων",

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου