Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

΄Ενας Τζιτζικώστας διέλυσε το... γαμήλιο ταξίδι ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

"Αυτός ο άνθρωπος, αυτός ..." , διέλυσε  τον αρραβώνα


Από τον Γιάννη Μακρυγιάννη (protothema.gr)

Χειρότερη συγκυρία δεν μπορούσε να διαλέξει ο άπειρος και επιπόλαιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας για να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ με προσβλητικές και άκρως άστοχες συγκρίσεις του Κινήματος με την Χρυσή Αυγή. Η κίνηση του, παρότι υπήρξε απελπισμένη προσπάθεια να ανασκευαστούν οι δηλώσεις του, προκάλεσε σοκ στην κυβέρνηση και επανέφερε στο προσκήνιο τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν εντός του ΠΑΣΟΚ για την περίφημη προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ.

Εχοντας δεχθεί σκληρή κριτική από το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή αφήνει ισχυρή τη γεύση συνολικότερης συμπόρευσης με τη ΝΔ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει για την περίπτωση Τζιτζικώστα.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του δεν θα παραστεί στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αλλά και επιμένει να ζητά την παραίτηση του Περιφερειάρχη. Δεν πρόκειται για μια αυτονόητη κίνηση: μέχρι πριν από  λίγο καιρό κυκλοφορούσαν σενάρια περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα στις εκλογές του Μαΐου!!! Το βαρύ όμως κλίμα, που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του τελευταίου να καλέσει τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση και μετά να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί αντέδρασε στην πρόσκληση δεν αφήνει πλέον τέτοια περιθώρια συζήτησης, το αντίθετο.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση από την άλλη νιώθει δικαιωμένη για την κριτική της στην επιλογή της ηγεσίας να συμπλέει με τη ΝΔ, χωρίς πάντα διακριτό στίγμα. Θεωρεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη κακώς δεν διαχωρίζει τη θέση της απο τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά σε μια σειρά απο ζητήματα και ότι είναι εγκληματικό να αφήνει να πλανάται στον αέρα ότι είναι στρατηγικής σημασίας η συνεργασία των δυο κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Τζιτζικώστα φέρνει εκ των πραγμάτων στην επιφάνεια το θέμα της αυτόνομης παρουσίας του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη χάραξης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής στον αντίποδα της ΝΔ. "Δεν θα είμαστε μια ζωή με τη ΝΔ, η συνεργασία μας μαζί της έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και ορισμένο χρόνο, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες επ´ αυτού" σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου