Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ





Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα ,ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα καλούσε και πάλι τους βουλευτές της Χ.Α. στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,στη Θεσσαλονίκη. .
  • «Δεν θα πάρω πίσω την απόφαση», δήλωσε οΑπόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
  • «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», Και πρόσθεσε με νόημα:
  •  «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά από έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ»...
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση ανέφερε:
  • «Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»...
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου:
  •  «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εξάλλου , το ΠΑΣΟΚ  ζήτησε:
  •  " την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου