Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»,φθάνουν... στην Αμερική


«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Περισσότερα από 500 αρχαία έργα, από 22 δημόσια μουσεία της Ελλάδας, θα «ταξιδέψουν» στον Καναδά και στις ΗΠΑ για να πλαισιώσουν την έκθεση «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το καναδικό Μουσείο Πολιτισμού στην Οτάβα- Gatineau.
Η έκθεση -μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο εξωτερικό- θα παρουσιαστεί κατ' αρχήν στο καναδικό μουσείο και έπειτα στο Μουσεία Field στο Σικάγο και του National Geographic στην Ουάσινγκτον, «σταθμοί» που είναι πιθανό να αυξηθούν, λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και από άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της Βόρειας Αμερικής.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, της γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Βλαζάκη, καθώς και των εκπροσώπων των ξένων μουσείων, μεταξύ οποίων και ο πρεσβευτής του Καναδά.
«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Η έκθεση, που θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2014 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, θα πλαισιώνεται από μοναδικά και αναγνωρίσιμα έργα τέχνης, όπως το μαρμάρινο άγαλμα Κόρης του 6ου αι. πΧ, από το Μουσείο της Ακρόπολης ή η μαρμάρινη κεφαλή του Αλεξάνδρου (μέσα 4ου αιώνα πΧ) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, καθώς και από νέα ευρήματα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά. Αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από τα αρχαία έργα βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των ελληνικών συνόρων.
Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προβολή της Ελλάδας μέσα από την παρουσίαση του διαχρονικού πλούτου του ελληνικού πολιτισμού.

«Οι Eλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
α να υπάρξει μια ανταπόδοση και να μεταφερθούν στην Ελλάδα μερικές από τις συναρπαστικές ιστορίες που έχει να διηγηθεί ο Καναδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου