Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τα πυροτεχνήματα σε ροκ συναυλία , είναι η αιτία της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ στο Βουκουρέστι...- Τουλάχιστον 27 νεκροί και άλλοι 162 τραυματίες


Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία»...
Αυτό  δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα για  την πυρκαγιά και  έκρηξη   νυχτερινό κέντρο  διασκέδασης ,στο Βουκουρέστι.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, κυρίως  έφηβοι, βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλοι 162 τραυματίστηκαν .
Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη στην έναρξη ενός σόου με πυροτεχνήματα και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα.
Οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν από το κέντρο από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε, Η 2η έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται το naftemporiki.gr.
Η έκρηξη  έγινε  στις  11  το βράδυ, στο νυχτερινό κέντρο Colectiv όπου  δινόταν συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.
                               Ο Πρόεδρος
«Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου