Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Στην Αθήνα επιδιώκει η Κομισιόν να στήσει το μεγάλο κέντρο υποδοχής των προσφύγων ,.καταργώντας ουσιαστικά αυτά σε Μυτιλήνη και Κω !

Τη μεταφορά των κέντρων πρώτης υποδοχής των προσφύγων (Hotspots) από τη Μυτιλήνη και την Κω  στην ...Αθήνα και  συγκεκριμένα  σε ένα μεγάλο κέντρο που θα δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακό χώρο επιδιώκει  η Κομισιόν!
Και  ,σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» , αυτό το  σούπερ Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων  θα λειτουργεί υπό την διοίκηση της FRONTEX και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,!
 Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει  τις επιφυλάξεις της.

«Η Μέρκελ θέλει στην μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή να πετύχει μια ουσιαστική βελτίωση της δουλειάς των Hotspots. Η Καγκελάριος επιδιώκει η κατανομή των προσφύγων εντός ΕΕ να γίνεται απευθείας από αυτά τα κέντρα πρώτης υποδοχής. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται να μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στην αραβική γλώσσα ώστε οι πρόσφυγες να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον μηχανισμό της ΕΕ», αναφέρει το Spiegel και σημειώνει ότι στην Ελλάδα γίνεται μεν ήδη η συντεταγμένη καταγραφή των προσφύγων και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι εκ των 4.000 προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου – από φόβο είτε μήπως απελαθούν είτε μήπως σταλούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν θέλουν να ζήσουν
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου