Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ρεκόρ :48.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα μέσα σε ...πέντε ημέρες !!!

Κι άλλο ρεκόρ...
Μέσα  σε  ...πέντε  ημέρες   ήρθαν  στην Ελλάδα  από την Τουρκία ... 48.000  μετανάστες ,,αυξάνοντας  έτσι τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις ...681.000, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ).
«Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες», υποστήριξε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας αυτόν το χρόνο.

Η Λέσβος εξακολουθεί να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην Χίο έφτασαν 9.750  μετανάστες , ενώ σημειώνεται πως ενώ το νησί υποδεχόταν περίπου 300 πρόσφυγες την ημέρα κατά την αιχμή του καλοκαιριού, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα το νησί βρέθηκε αντιμέτωπο με 2.000 αφίξεις την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου