Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

"Χωνευτήρι προσφύγων" θέλει την Ελλάδα η Ευρώπη , γράφει Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal

Μία εικόνα  της Μυτιλήνης ....

Η Ελλάδα πρόκειται να γίνει το χωνευτήρι της Ευρώπης, σε μια ύστατη προσπάθεια να ελεγχθεί το αυξανόμενο κύμα μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στην ήπειρο»!!!! 
Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό που γράφει η Wall Street Journal;
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια πρόκληση που έχει μπροστά της η Ευρώπη να αντιμετωπίσει και τα σχέδιά της γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα. 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να βρουν ένα καταφύγιο για 100.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015 – για τους μισούς από αυτούς έχει ήδη βρεθεί και θα είναι η Ελλάδα, ενώ αρκετοί θα κατανεμηθούν στα Σκόπια, τη Σερβία και την Κροατία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Κομισιόν ανακοίνωσε μια έκτακτη βοήθεια ύψους 5,9 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για τους επόμενους τέσσερις μήνες, έτσι ώστε να καλυφθεί το κόστος εγκατάστασης και σίτισης των μεταναστών, ενώ θα συνδράμει με πόρους ο ΟΗΕ και τα μέλη της ΕΕ.

Τόσο το Βερολίνο, όσο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιδρούν με οργισμένο τρόπο στην de facto πολιτική της Αθήνας να προωθεί τους μετανάστες σε άλλες χώρες, αντί να επεξεργάζεται τις αιτήσεις ασύλου τους.
 Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κατέφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας περίπου 50.000 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία.
 Όπως αναφέρει η WS Journal, ακόμη και αν υπάρχει πρόνοια για εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, το βασικό πρόβλημα παραμένει: δεν θα καταφέρουν να ζήσουν ανθρώπινα σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά ζητήματα. Επιπλέον, η πλειοψηφία των μεταναστών δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά αποζητούν ένα καταφύγιο στη Γερμανία και τη Σκανδιναβία.
Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα


Ουρές προσφύγων στη Λέσβο:



Πέραν της Ελλάδας, ούτε και τα άλλα, επίσης φτωχά, κράτη της Βαλκανικής Χερσονήσου είναι ο τελικός προορισμός των Σύρων. Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Βούτσιτς, διερωτάται:

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στις χώρες μας. Να τους φυλακίσουμε; Υποθέτω πως όχι, και αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα».
Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου