Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο Γιάννης Μπέζος για το μεταναστευτικό και τη στάση μας



Ιδιοκτησία δεν υπάρχει 
στον πλανήτη μας 

Γράφει ο Γιάννης Μπέζος  (ethnos.gr)*

Το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης των ημερών μας φαίνεται να είναι το μεταναστευτικό. Ο εμφύλιος της Συρίας, που τελειωμό δεν έχει, είναι η πληγή που τρέχει διαρκώς και δημιουργεί τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων, απελπισμένων, οργισμένων, με την απορία στα μάτια.

Σ’ αυτήν την απορία στα μάτια των συνανθρώπων μας είμαστε «υποχρεωμένοι» να απαντήσουμε. 
Οι Ευρωπαίοι κυρίως, που συμβολίζουμε μέσα στους αιώνες την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τον κοσμοπολιτισμό. 
Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στον 20ό αιώνα η ήπειρός μας αιματοκυλίστηκε δύο φορές από την επιπολαιότητα και τα πολιτικά παιχνίδια των ηγετών της (οι περισσότεροι ήταν εκλεγμένοι!). Απίστευτα πολλές μετακινήσεις πληθυσμών πραγματοποιήθηκαν μέσα σε συνθήκες δύσκολες και κλίμα ζοφερό. 
Ας μην κοιτάμε λοιπόν τους δυστυχείς φίλους μας από τη Μέση Ανατολή σαν να έπεσαν από τον Αρη. Ιδιαίτερα εμείς που δοκιμαστήκαμε -τελικά με επιτυχία αλλά όχι χωρίς κραδασμούς- με την καταστροφή της Μ. Ασίας πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο διαλλακτικοί και λιγότερο φοβισμένοι. 
  • Οι δικαιολογίες που ξεστομίζουν κάποιοι περί πατρίδος και προστασίας της είναι ανοησίες που ξεπηδάνε από την άγνοια για τον τόπο μας.
  • Αλλωστε δεν περιμένουμε να καταστρέψουν τη χώρα μας οι ξένοι. Το κάνουμε εμείς πανεύκολα! Αρχίζοντας από τη γλώσσα και την Ιστορία και φθάνοντας μέχρι την ανομία και την παραβατικότητα, που τόσο επιπόλαια βαφτίζουμε λαϊκούς αγώνες!
Οι ξένοι συνάνθρωποί μας θα υπάρχουν, είτε το θέλουμε είτε όχι. Θα «υποχρεωθούμε» να ζήσουμε μαζί τους, διότι το δικαίωμα στη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Ας μην κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. 
Και ας μην ξεχνάμε ότι ο πλανήτης μας δεν έχει ιδιοκτήτη. Είμαστε όλοι στο νοίκι!
* ΕΘΝΟΣ  ,24/10/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου