Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας:" τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν απλώς νεκρούς πρόσφυγες, αλλά ξεβράζουν στις ακτές μας τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό”!...




Ο τίτλος  θα  ήταν ¨"Ο Αλέξης πήρε μαστίγιο κατά  των Φαρισαίων  της Ευρώπης..."
Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής - στην «ώρα του πρωθυπουργού» και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της  ΝΔ  Γιώργου Κουμουτσάκου -  μίλησε  πιο ανοιχτά  από άλλες  φορές  για τις  Τεράστιες Ευθύνες   της  Δύσης, που οδήγησαν στην  γιγάντωση  του προσφυγικού  προβλήματος.
Αφού  εξέφρασε   την "βαθιά του θλίψη  και την απέραντη  οδύνη του" για  τους θανάτους   μεταναστών και προσφύγων στα καταγάλανα  νερά του Αιγαίου , υπογράμμισε ,πως  αυτό
  •  το έγκλημα  "εξελίσσεται  με  ευθύνη της Δύσης"  για "γεωπολιτικά συμφέροντα"!!!
Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη  του κατά των Φαρισαίων της Ευρώπης , που  χύνουν ...κροκοδείλια  δάκρυα  για να  νεκρά παιδιά που ξεβράζονται σε  ακτές  του  Αιγαίου  ,αλλά  δεν δίνουν   δεκάρα για  τα  χιλιάδες  παιδιά - πρόσφυγες που  φθάνουν  στην Ευρώπη.
Σε  άλλα  σημεία   τόνισε:
  • “Αισθάνομαι ντροπή ως μέλος της ευρωπαϊκής ηγεσίας τόσο για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το ανθρώπινο δράμα όσο και για το επίπεδο της συζήτησης, όπου ο ένας προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον άλλο", τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός. 
  •  “τις μέρες αυτές τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν απλώς νεκρούς πρόσφυγες, αλλά ξεβράζουν στις ακτές μας τον ίδιο τον ευρωπαικό πολιτισμό” 
  •  “είναι κροκοδείλια και υποκριτικά τα δάκρυα για τα νεκρά παιδιά. Τα νεκρά παιδιά είναι συμπαθή σε όλους. Αλλά τι γίνεται με τα ζωντανά παιδιά που στοιβάζονται κατά χιλιάδες; Αυτά δεν τα συμπαθεί κανείς”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου