Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ζωή Γεωργαντά: τεχνητή η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 για να ληφθούν τα ...μέτρα



 Καταγγελία-ΣΟΚ - στην  "Ελευθεροτυπία"- της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κας  Ζωής Γεωργαντά.
"Μαγείρεψαν" προς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τα  στοιχεία για το έλλειμμα της χώρας  προκειμένου να  ληφθούν  τα  τρομοκρατικά -οικονομικά  μέτρα που όλοι  πληρώνουμε.
Ξεκάθαρα καταγγέλλει:

  • «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».
  • «Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς.
  •  Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει» (σημείωσε η κ. Γεωργαντά).
  • Πως έγιναν αυτά;
  • Αποκαλύπτει:
  •  «Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι' αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι "στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ", επί λέξει».....
Η κ. Γεωργαντά από τον περασμένο Απρίλιο ,για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής., ενημέρωσε  εγγράφως :
  • τον Κάρολο Παπούλια, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, 
Πάμε  τώρα στον  πρόεδρο της Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου( φωτο δεξιά) , προσωπικό φίλο και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου,
Υπήρξε επί 20ετία:
  • Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ).


         Πηγή : Ελευθεροτυπία,16-09-11,ρεπορτάζ του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου